Световният номер 3 Григор Димитров вече явно показа, че е

...
Световният номер 3 Григор Димитров вече явно показа, че е
Коментари Харесай

ГРИШО БЕЛЯЗА ВТОРА ЗАГУБА! На какво се дължи провалът му?

Световният номер 3 Григор Димитров към този момент очевидно сподели, че е в рецесия, откакто на втори следващ огромен шампионат отпада още след първия си мач. Фиаското в Дубай, където Димитров беше номер 1 в схемата - за пръв път на толкоз високо ранкиран шампионат българин беше лидер, беше последвано от загуба и на първия за годината шампионат от серията "Мастърс " - в Индиън Уелс.

Димитров загуби с 6:7 (4), 6:4, 3:6 от испанския деец Фернандо Вердаско. Големият неуспех за Григор се оказа първият сет - той поведе с пробив за 3:1 гейма, единствено с цел да допусне незабавно рибрейк. При 5:4 в своя изгода, Григор имаше два следващи сетбола на сервис на Вердаско, само че не се оправи, а в тайбрека испанецът направи с един минибрейк повече - 3:2, с цел да затвори на четири точки.

Във втория сет Димитров дръпна с 3:0 гейма, с два пробива, само че Вердаско мигновено върна единия и остави интригата до края на сета, откакто при 4:2 гейма в своя изгода Григор изпусна задатък от 0:40 в сервиса на съперника и не съумя да го пробие за трети път в сета. В последна сметка се стигна до трети сет, само че там Вердаско подвигна равнището на сервис и не разреши на Димитров да стигне до никакви шансове. За разлика от него, Григор се пропука по характерен метод - 4:3 за Вердаско, 40:30 за Димитров на негов сервис, след което три следващи точки за испанеца, две от които, при дюс, бяха двойна и непредизвикана неточност. Така Вердаско записа втора победа в 4 мача против Григор, като всичките им мачове са във формат 2 от 3 сета и всичките са завършвали с 3 сета.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР