Световният номер 3 Александър Зверев ще спори с Рафаел Надал

...
Световният номер 3 Александър Зверев ще спори с Рафаел Надал
Коментари Харесай

Зверев ще защитава титлата си в Рим срещу Надал


Световният номер 3 Александър Зверев ще спори с Рафаел Надал за купата на Мастърс шампионата на червени кортове в Рим. На полуфиналите първенецът от предходната година се наложи със 7-6(13), 7-5 над четвъртия в схемата Марин Чилич от Хърватия в оспорван мач, траял малко над два часа. Това бе пета поредна победа за германеца над този противник от общо шест срещи посред им. Единственият триумф на Чилич датира от август 2015 – на четвъртфиналите във Вашингтон.

Двамата изиграха доста равносилен първи сет, който мина без пробиви и трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Зверев съумя да се наложи трагично с 15-13, спасявайки цели 5 сетбола.

Вторият сет стартира с преимущество за поставения под номер 2 в схемата немец, който проби още в откриващия гейм, а по-късно затвърди преднината си за 2-0. Хърватинът съумя да изравни при 4-4, само че в 12-ия гейм позволи да бъде продънен още веднъж и в последна сметка да загуби с 5-7.

Така Зверев за втора поредна година ще се бори за купата в италианската столица, като този път негов противник ще е лидерът в схемата и седемкратен първенец в конкуренцията Рафаел Надал. До момента двамата са изиграли общо четири срещи между тях, като испанецът води безапелационно с 4-0 победи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР