Световният номер 3 Александър Зверев се изправя срещу Джак Сок

...
Световният номер 3 Александър Зверев се изправя срещу Джак Сок
Коментари Харесай

Зверев и Сок ще определят днес съперника на Григор Димитров в полуфиналите

Световният номер 3 Александър Зверев се изправя против Джак Сок в пряк мач за второто място в група " Борис Бекер " във финалите на АТП. Победителят от дуела сред 20-годишния немец и 25-годишния американец ще срещне Григор Димитров в първия полуфинал на шампионата в Лондон.

Зверев и Сок излизат на централния корт в " О2 сцена " в 22.00 ч. Toва ще е втора среща посред им и първа за 2017 година Двата им мача бяха през предишния сезон. Американецът завоюва трагична победа с 6:7 (4), 7:6 (4) на полуфиналите в Стокхолм, а германецът реализира безапелационен триумф с 6:4, 6:2 в осминафиналите в Пекин.

Зверев и Сок са двама от четиримата дебютанти във финалите на АТП дружно с Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста. Световният номер 3 започва с победа против Марин Чилич - 6:4, 3:6, 6:4, преди да отстъпи против шесткратния първенец Роджър Федерер с 6:7 (6), 7:5, 1:6.

Зверев съобщи, че не усеща отчаяние след загубата от Федерер. " Все още имам положителни шансове да се класирам на полуфиналите. Мачът с Федерер беше доста положителен. И двамата играхме сносно. Чувствам се доста убеден преди дуела със Сок ", разяснява международният номер 3 след загубата от рекордьора по трофеи в шампионата.

Сок, който сензационно стигна до Лондон след непредвиден успех на мастърса в Париж, загуби от Федерер на старта с 4:6, 6:7 (4). Във втория си мач деветият в международната класация направи поврат против Чилич - 5:7, 6:2, 7:6 (4). Това беше първа победа за американски тенисист в шампионата на осемте най-хубави от 2007 година, когато Анди Родик стигна до полуфиналите.

 Зверев и Сок ще дефинират през днешния ден противника на Григор Димитров в полуфиналите
© LAP.bg

" Нямаше да съм тук и да се състезавам, в случай че не имах вяра, че имам късмет да печеля шампионата. Не съм тенисист, който просто ще влезе в схемата и ще се радва, в случай че си тръгне с някоя победа. Тук съм, с цел да спечелвам мачове. Вярвам, че в случай че играя добре и върша правилните неща, имам късмет да стигна до уикенда на всеки шампионати ", сподели 25-годишният тенисист от Небраска.

В другия мач през днешния ден осигурилият си първото място в групата Федерер играе със изгубилия шансове да продължи напред Чилич. 36-годишният швейцарец и 29-годишният хърватин излизат на корта в " О2 сцена " в 16.00 часа.

Програмата за през днешния ден

Следобедна сесия:
Хенри Континен/Джон Пиърс - Пиер Юг Ербер/Никола Мая (от 14.00 ч.)
Роджър Федерер - Марин Чилич (най-рано в 16.00 ч.)

Вечерна сесия:
Жан-Жулиен Ройер/Хориа Текау - Раян Харисън/Майък Винъс (от 20.00 ч.)
Александър Зверев - Джак Сок (най-рано в 22.00 ч.)

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (62)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР