Световният номер 2 в тениса Новак Джокович потвърди, че ще

...
Световният номер 2 в тениса Новак Джокович потвърди, че ще
Коментари Харесай

Джокович потвърди участие в Монте Карло


Световният номер 2 в тениса Новак Джокович удостовери, че ще взе участие в шампионата в Монте Карло. Надпреварата стартира на 10 април и се явява като домашна за сърбина, който от години живее и тренира в Монако.

Ноле пропусна шампионатите в Индиън Уелс и в Маями, защото не е имунизиран и няма по какъв начин да влезе в Съединени американски щати. В конкуренцията в Монте Карло обаче ще бъдат позволени тенисисти, които имат документ за преболедуване на COVID-19 в последните 6 месеца.

Снимка: Reuters


Джокович има документ, че е дал позитивен тест през декември 2021 година Той обаче не беше задоволителен на австралийските управляващи и тенисистът трябваше да бъде депортиран. Така сърбинът пропусна първия за годината шампионат от Големия шлем, а от началото на сезона е играл само в Дубай, където отпадна на четвъртфинал.

Това му коства и лидерската позиция в ранглистата. Руснакът Даниил Медведев към този момент е номер 1 в света.

Снимка: Reuters


В Монте Карло Джокович има 2 трофеи - от 2013 и 2015 година Той ще употребява конкуренцията като подготовка преди " Ролан Гарос ". Франция разхлаби строгите си ограничения срещу епидемията и отстрани зелените документи, като това направи присъединяване на сърбина допустимо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР