Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович завоюва

...
Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович завоюва
Коментари Харесай

Джокович подчини Медведев и вдигна 9-а титла на Australian Open

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович завоюва трофея от първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open (Откритото състезание на Австралия), за трети следващ път, откакто в тазгодишното издание надви над намиращия се в страхотна форма руснак Даниил Медведев с 3:0 сета (7:5, 6:2, 6:2 в обособените части). Мачът продължи по-малко едвам 1 час и 54 минути.
Сърбинът завоюва първия си трофей от шампионата през 2008 година след триумф над Жо-Вилфрид Цонга, а от този момент е несломим във финала. Той има изиграни 9 срещи за купата, като е спечелил всяка една от тях. Освен това, той записа 21-и следващ триумф на Australian Open, като не е усещал усета на загубата там към този момент 3 години. С триумфа си той постави край и на 20-те следващи победи в тура на Даниил Медведев, който в действителност е победил всеки един от топ 10 представителите от 10 ноември насам (без Роджър Федерер, който е контузен).
В днешния конфликт Джокович просто не остави подозрения кой е " кралят " на шампионата и кой заслужава купата повече. Първият сет бе най-оспорван, като двамата си размениха по един пробив и изглеждаше като че ли развръзката ще пристигна след тайбрек, само че сърбинът по шампионски съумя да пробие за 7:5 в последния вероятен миг. Въпреки че Медведев се бори лъвски да не го допусне и отрази два сет пойнта, в последна сметка при третия поддаде.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР