Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над
Коментари Харесай

Джокович и Сърбия минаха през Австрия за Купа Дейвис

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се наложи над Денис Новак, откакто Душан Лайович бе надиграл Жералд Мелцер, с което отборът на Сърбия се наложи с 3:0 над Австрия в първия си мач от Група F на Купа Дейвис в Инсбрук. Джокович е окуражен да изведе Сърбия до първа купа в шампионата от 2010 година. Той не се затрудни против Денис Новак, като загуби единствено 6 точки на собствен сервис и не позволи заплаха за пробив при триумфа с 6:3, 6:2 за по-малко от час.

"Чувствах се доста добре, бях решен да извърша проекта си още от първата точка ", сподели международният номер 1 след мача.

"Критичният миг бе в осмия гейм при 4:3 в първия сет при новите топки. Тогава съумях да направя няколко положителни ретура. След това нямаше връщане. Наистина сервирах добре и се движех идеално по корта ", счита сърбинът.

Лайович имаше доста по-трудна задача, само че и той се оправи със 7:6 (5), 3:6, 7:5 против по-малкият брат от семейство Мелцер. 31-годишният сърбин съумя да затвори мача едвам при четвъртия си мачбол.

"Това е Купа Дейвис - страсти, стрес, напрежение. Трудно е във всеки миг. Той играе добър тенис в последните месеци и го потвърди и през днешния ден ", сподели Лайович за противника си.

На двойки Никола Качич и Филип Крайнович победиха със 7:6 (4), 4:6, 6:3 Оливер Марах и Филип Освалд за чистия триумф с 3:0 на Сърбия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР