Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се класира за

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се класира за
Коментари Харесай

Джокович е на полуфинал в Дубай

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Дубай АТП 500 на твърда с награден фонд от 2 855 495 $. Той победи поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 7:5 за малко повече от час и 20 минути игра. Сърбинът съумя да направи един пробив в първия сет, само че той му бе задоволителен за триумфа с 6:3. Вторият сет бе по-равностоен, като двавмата се движиха дружно до 5:5, когато Джокович направи пробив и по-късно затвори мача на собствен сервис. Той завоюва 79% от точките на втори сервис, както и единствено 7 непредизвикани неточности против 15 за Хуркач.

На полуфинала той ще играе против спечелилия от мача сред руснака Даниил Медведев и хърватина Борна Чорич.

В другия полуфинал ще се срещнат германецът Александър Зверев и руснакът Андрей Рубльов.

Олимпийският първенец Зверев завоюва против италианеца Лоренцо Сонего със 7:5, 6:4 поради отличния си сервис. Това е първи полуфинал за германеца от злощастния мач с Рафаел Надал на " Ролан Гарос ", когато счупи гален. " Щастлив съм, че съм на първи полуфинал след травмата. Надявам се да не бъде финален и да имам още доста ", сподели той след триумфа. " Последните девет месеца бяха доста сложни за мен. За първи път през живота си не играх тенис толкоз дълго време ", призна Зверев.

Той ще се срещна с първата ракета на Русия Рубльов, който се наложи над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:3, 7:6 (3). Рубльов пази купата си от предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР