Световният номер 1 в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че
Коментари Харесай

Федерер: Все пак не всеки ден слънцето грее

Световният номер 1 в мъжкия тенис Роджър Федерер показа, че е смутен от изпуснатата победа против аржентинеца Хуан Мартин дел Потро във финала на Мастърс 1000 шампионата в Индиън Уелс. Швейцарецът изпусна три мачбола в третия сет и в последна сметка отстъпи с 1:2 сета (4:6, 7:6, 6:7).

" Винаги е тъжно да загубиш край. Мачът беше много комплициран. Аз имах шанс да доведа мача до трети сет, а Хуан Мартин - до тайбрек. За страдание в края изгубих играта си. Въпреки всичко равносметката ми е, че стартирам фантастично сезона.

Няма причина да съм доста отчаян. Все отново съм смутен, че при 5:4 и 40:15 в третия сет пропуснах опцията да печеля. По памет съм взимал 90% от мачовете си при подобен резултат. Няма доста време да му мисля. Радвам се за Хуан Мартин Той е сложен противник.

Аз имах отлична седмица, а и постоянно диря позитивите в представянето ми. Мисля, че се получи изключителна среща с добра активност. И двамата се забавлявахме, само че беше мъчно на корта. От дълги години играя много непрекъснато в Тура. Може би, откакто станах номер 1 в света през 2004 година или след купата на " Уимбълдън " през 2003 година, животът ми като тенисист беше изпълнен.

Това бяха фантазиите ми като малко момче. Продължавам да се любувам на корта и по тази причина отказването може да изчака. Наистина се развличам и си извозвам ужасно. Има и сложни моменти.

Винаги се случва да имаш спадове и възходи в кариерата си или като човек. Важното е да оставаш с позитивна конфигурация. Все отново не всеки ден слънцето грее. Понякога малко компликации са потребни, стига да успееш да вземеш верните решения ", сподели Федерер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР