Световният номер 1 Новак Джокович заяви, че може да пропусне

...
Световният номер 1 Новак Джокович заяви, че може да пропусне
Коментари Харесай

Джокович: Нямате право да ме питате дали съм ваксиниран, това е личен въпрос

Световният номер 1 Новак Джокович съобщи, че може да пропусне най-успешния си шампионат от Големия шлем Аустрелиън Оупън, поради ограничаващи ограничения в Австралия, свързани с пандемията. Сърбинът също по този начин отхвърли да отговори дали е имунизиран и съобщи, че е нарушаване на закона да му се задава сходен въпрос. В изявлението си за сръбското издание " Блиц " Джокович също по този начин упрекна медиите, че основават суматоха измежду обществото във връзка с пандемията от ковид.

" Все още не знам дали ще играя в Мелбърн. Следя обстановката в Австралия и доколкото разбирам крайното решение на държавното управление ще бъде взето след две седмици т.е. при започване на ноември. Не мисля, че нещата няма да се трансформират изключително. Ще има доста ограничавания, както беше и при започване на тази година. Доколкото разбирах от мениджъра си, Австралийската федерация се пробва да усъвършенства изискванията за всички, както имунизираните, по този начин и неимунизираните ", изясни Джокович.
 Циципас: Все още не съм се ваксинирал Циципас: Все още не съм се ваксинирал
Световният номер 3 в тениса Стефанос Циципас призна, че към момента не се е ваксинирал срещу ковид, само че най-вероятно ще го направи в...

" Няма да разкрия дали съм имунизиран или не. Това е персонален въпрос и съгласно нашия закон могат да се предявят обвинявания към всеки, който ти задава подобен въпрос. Това е непристоен въпрос. Твърде доста хора си разрешават свободата да задават такива въпроси и да упрекват хората. Каквото и да отговоря, то ще бъде употребявано в отрицателен проект. Медиите са станали... нямам думи да го опиша. Разпространяват боязън и суматоха измежду хората, а аз не желая да вземам участие в това. Всички са настроени враждебно. Не желая да им давам аргументи да пишат за мен ", добави сърбинът.

" Сега моят отговор може да бъде взет от някой от редакторите ви и от него да бъде изработен скандал. Не желая да вземам участие в тази стихия, която се развихря сега. Казвам ви, че не знам дали ще отида в Мелбърн. Разбира се, че желая да отида, Австралия е най-успешният ми Голям шлем, желая да вземам участие, аз обичам този спорт и към момента имам мотивация ", сподели още Джокович, който счита, че доста други тенисисти ще се поколебаят дали да играят на Откритото състезание на Австралия, в случай че рестрикциите бъдат същите като предходната година.

Новак Джокович е печелил купата в Австралия девет пъти и има общо 20 трофеи от Големия шлем, какъвто е и активът на Роджър Федерер и Рафаел Надал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР