Световният номер 1 Новак Джокович ще започне сезон 2024 с

...
Световният номер 1 Новак Джокович ще започне сезон 2024 с
Коментари Харесай

Новак Джокович започва новия сезон на турнира Юнайтед къп

Световният номер 1 Новак Джокович ще стартира сезон 2024 с присъединяване на шампионата за смесени тимове " Юнайтед къп " в Австралия, само че огромният му противник Рафаел Надал не е в състава на Испания, оповестиха домакините на конкуренцията.

Джокович ще води Сърбия във второто издание на шампионата с награден фонд 9.47 милиона $ от 29 декември до 7 януари преди да се бори за рекордна 25-а купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия.

Отборът на Полша, воден от четирикратната шампионка от Шлема Ига Шьонтек и от 11-ия в международната класация Хуберт Хуркач, е подложен под номер 1 в схемата на шампионата, в който ще вземат участие общо 18 народи. Тимът на Съединени американски щати завоюва първото издание през януари.

Надал игра за Испания тази година и макар че го разказа като " страхотна концепция ", той по-късно разкритикува формата.

По-късно той беше надвит във втория кръг на шампионата в Мелбърн поради травма на бедрото и от този момент не е играл.

Директорът на шампионата Крейг Тайли разгласи предходната седмица, че Надал ще играе на Орктитото състезание на Австралия през януари, само че представител на испанеца сподели, че няма точна дата за неговото завръщане.

Ако е във форма, Надал има избор от други подгряващи шампионати преди Големия шлем, в това число два в Аделаида от 1 януари.

На шампионата " Юнайтед къп " ще вземат участие още от най-хубавите тенисисти в света, измежду които Александър Зверев, Каспер Рууд и шампионата от " Уимбълдън " Маркета Вондроушова.

Бившата номер 1 в света Анжелик Кербер ще взе участие за отбора на Германия при завръщането на корта след майчинство.

Всеки от 18-е тима ще се състои от до трима мъже и три дами. Съставите ще бъдат разграничени в шест групи от по три и ще играят всеки против всеки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР