Световният номер 1 Карлос Алкарас отдаде дължимото най-добрия български тенисист

...
Световният номер 1 Карлос Алкарас отдаде дължимото най-добрия български тенисист
Коментари Харесай

Алкарас: Григор игра страхотно, не ми позволи да бъда агресивен

Световният номер 1 Карлос Алкарас отдаде дължимото най-хубавия български тенисист в история Григор Димиторв, който победи 5:7, 6:2, 6:4 испанеца в 1/8-финалите на шампионата от сериите “Мастърс 1000 ” в Шанхай.

“Винаги споделям, че можете да извлечете по-голяма изгода от загубите, в сравнение с от успехите. Трябва да поработя върху някои неща, с цел да надвивам най-хубавите момчета в тура.

Въпреки че не стигнах до 1/4-финалите в Шанхай и изгубих на 1/2-финалите в Пекин, мисля, че играя страховит тенис

Срещу Григор евентуално трябваше да стартира по-добре втория сет. Направих няколко неточности в първия гейм, които не трябваше да върша. Това е истината. Беше малко изненада и за мен методът, по който той стартира втората част след тежкия за него първи сет.

Григор стартира доста мощно, резервира това равнище и интензитета по време втория и третия сет. Не ми разреши да бъда нападателен и да наложа своята игра. През цялото време се борех да намеря метод, само че не можах. И мисля, че това беше разковничето в мача.

Мисля, че той игра ужасно - от първата до последната топка. В съпоставяне с мачовете, които сме играли преди, той беше на друго равнище. Така че поздравления за него! Аз би трябвало да съм по-добър, в случай че желая да победя този Григор ”, съобщи 20-годишният Алкарас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР