Световният номер 1 Джъд Тръмп победи с 3:0 Марк Селби

...
Световният номер 1 Джъд Тръмп победи с 3:0 Марк Селби
Коментари Харесай

Тръмп надви Селби и стигна групата на победителите в Шампионатната лига по снукър

Световният номер 1 Джъд Тръмп победи с 3:0 Марк Селби във финала на група 4 в Шампионатната лига по снукър и се класира за " групата на спечелилите " през месец април.

Асото в колодата направи сенчъри брейк от 102 точки в решителния трети фрейм и усили броя си на стотици на 778, което го извиси над легендата Стивън Хендри (775) на трето място във безконечната ранглиста по този индикатор. Първи е Рони О'Съливан с 1072, а втори е Джон Хигинс с 810.

Преди това на полуфиналите Тръмп бе направил поврат от 0:2 до 3:2 против Кайрън Уилсън с цялостно почистване на стойност 131 в петата партия. Селби също изоставаше с 0:1 и 1:2 от Марк Уилямс в своя полуфинал.

" Хората се пробват да омаловажат броя на сенчъри брейковете ми, тъй като споделят, че в днешно време има повече шампионати. Но аз имам по-добър % на сенчърита съгласно изиграни брейкове и никой не прави повече огромни серии от мен ", разяснява Тръмп.

Асото се причислява към Жоу Юелон, Греъм Дот и Джон Хигинс в " групата на спечелилите ", която стартира на 1 април и има още три места за попълване. Селби ще играе в идната група 5, дружно с Бари Хоукинс, Кайрън Уилсън, Марк Уилямс, Джо Пери, Алистър Картър и Рони О'Съливан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР