Световният номер 1 Анди Мъри се нуждаеше от само час

...
Световният номер 1 Анди Мъри се нуждаеше от само час
Коментари Харесай

Безкомпромисен Мъри на свещената трева

Световният номер 1 Анди Мъри се нуждаеше от единствено час и 36 минути, с цел да разгроми Дъстин Браун и да се класира за трети кръг на тенис шампионата от Големия шлем “Уимбълдън”.

Шотландецът се оправи с атрактивния си конкурент (97-ми в света) с 6:3, 6:2, 6:2, като бе доста безапелационен на собствен сервис и не трябваше да пази нито една точка за пробив. В първия сет той направи един брейк, а по-късно по два, с цел да наложи относително безпроблемно превъзходството си. Разликата в класите бе ясна за всички фенове, а Мъри се погрижи да няма никаква конспирация с очевидно по-доброто си придвижване на корта (в съпоставяне с първия мач) и с по-доброто осъществяване на форхенда си.

THIS is the way tennis is meant to be

Andy Murray closes out Dustin Brown 6-3 6-2 6-2 in a high-octane clash #BeAWellbeing #wimbledon pic.twitter.com/iA4pemKhQR
— #7TENNIS (@7tennis) July 5, 2017
Следващият му конкурент на “Уимбълдън” е добре прочут - Фабио Фонини, който към този момент го победи един път този сезон на “Мастърс”-а в Рим още във втори кръг. Италианецът е 28-ми подложен в схемата на “свещената трева” в Лондон и стигна до тази фаза след безапелационен триумф със 7:6(3), 6:4, 6:2 за два часа против Иржи Весели.



Мъри постоянно стига най-малко трети кръг на “Уимбълдън”, а тази година ще би трябвало да се класира най-малко на финала, с цел да резервира лидерското място в международната класация, тъй като може да бъде преместен от Рафаел Надал или Новак Джокович, в случай че те запишат мощен рейд в шампионата.

" Само на пръв взор беше елементарно, тъй като той бе доста нападателен в ретурите и правеше чудесни волета. Когато пробих в първия сет, тогава към този момент усетих, че поемам самодейността и започнах доста по-лесно да предусещам ударите му ", разяснява в резюме Мъри след триумф над Браун.
The third round awaits the defending champion, Andy Murray...#Wimbledon pic.twitter.com/ONgWaLHJu7
— Wimbledon (@Wimbledon) July 5, 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР