Световният и европейски шампион по борба от 2013 година -

...
Световният и европейски шампион по борба от 2013 година -
Коментари Харесай

Иво Ангелов се връща на тепиха за държавното първенство по класическа борба

Световният и европейски първенец по битка от 2013 година - Иво Ангелов, се връща на тепиха за държавния личен-отборен шампионат по класическа битка. Схватките започват в четвъртък в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Бившият капитан на националите ще излезе в по-горната за него категория до 63 кг за своя клуб Миньор (Перник). А първият му противник ще бъде Кристиян Антимов (Дупница).

Последното огромно съревнование за Иво Ангелов бе олимпийската подготовка в София през месец май 2021 година. В същата категория дебют пред българска аудитория ще направи Абу-Муслим Амаев (ЦСКА). 22-годишният чеченец с наш паспорт е международен първенец за юноши и ще излезе против Владимир Божилов (Миньор Пк).

В категория до 60 кг ще започва европейският първенец от 2020 година Едмонд Назарян (ЦСКА), който почива в първия кръг. Директно от втория кръг стартира и Кирил Милов (97 кг, ЦСКА), сегашен №1 в Европа.

При 77-килограмовите ще излезе Айк Мнацаканян (ЦСКА), бронзов медалист от международни и европейски шампионати, чийто първи противник ще бъде Илиян Василев (Васил и Георги Илиеви Кн).

За призовите места ще спорят 139 състезатели от 27 клуба. Схватките стартират от 10 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР