Световният ден на пчелите - 20 май, е обявен с

...
Световният ден на пчелите - 20 май, е обявен с
Коментари Харесай

20 май - Световен ден на пчелите

Световният ден на пчелите - 20 май, е разгласен с резолюция на Организация на обединените нации през декември 2017 година и има за цел да увеличи осведомеността за смисъла на пчелите и тяхната отбрана.

Темата за пчелите е доста настояща през последните години във връзка със международния проблем за тяхното изгубване. Учени и откриватели от целия свят насочват напъните си, с цел да отговорят на въпроса за какво пчелите понижават. За всички, които се занимават с тяхното развъждане, е ясно, че използването на избрани химически субстанции за растителна отбрана води до измирането на пчелите, а те са основно звено в виталния цикъл на растенията.

През 2021 година Международният конкурс за статистически афиш сложи на едно от призовите места плаката „ Защо пчелите са толкоз значими? “, направен от студенти от УНСС. Плакатът отразява търсенията и позициите на младежите в България и способства за основаването на база данни за пчеларството у нас.

Национален статистически институт показва студентското творчество по тематиката, с цел да поддържа напъните на България в битката за опазването на пчелите и живата природа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР