Световните вериги за доставки започват да изнемогват в резултат на

...
Световните вериги за доставки започват да изнемогват в резултат на
Коментари Харесай

Световните вериги за доставки започват да изнемогват в резултат на пандемията

Световните вериги за доставки стартират да изнемогват вследствие на пандемията, подлагаща на тестване чиновниците от бранша, предизвестяват интернационалните транспортни организации в намерено писмо до Организация на обединените нации, представено от Франс прес и оповестено по отношение на Общото заседание на международната организация. В посланието се приканват ръководителите от целия свят да отговорят на тази рецесия.

Автори на писмото са Международната асоциация за въздушен превоз (МАВТ - IATA), която съставлява близо 300 самолетни компании или 82% от международния въздушен трафик, Международната морска камара (ММК - ICS), сплотяваща 80 % от корабособствениците в комерсиалния флот, Международния съюз по авто превоз (IRU) и Международната федерация на транспортните служащи (ITF).

Тези организации акцентират, че в най-тежкия интервал от рецесията 400 000 моряци от комерсиалния флот не са могли да изоставен корабите си, като някои от тях са работили 18 месеца повече от плануваното в договорите им.

Въздушните полети бяха лимитирани и чиновниците от бранша трябваше да се оправят с непоследователни условия за прекосяване през границите, за пътувания и наложителни имунизации. Шофьорите от пътния превоз трябваше да чакат, от време на време хиляди от тях седмици наред, при неприятни хигиенични условия, преди да им бъде позволено още веднъж да поемат на път, акцентират браншовите организации.

Всички транспортни браншове страдат от дефицит на работна ръка, а се чака и други чиновници да изоставен работата си заради отчайващото отношение към тях по време на пандемията, е посочено в писмото.

В резултат на тези ограничавания, наложени на международната логистика, веригите за доставки стартират да издишат, съгласно организациите. Те приканват международните водачи да решат тази рецесия, преди коледният сезон да ускори още повече търсенето на товарни транспорти, което ще усили допълнитено натиска върху стоковите вериги.

В писмото се насочва и апел работещите в бранша да бъдат с приоритет за слагане на ваксини, приети от СЗО, както и да се сътвори стандартизирана процедура за доказване на здравния статус.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР