Световните цени на природния и обогатения уран ще нарастват след

...
Световните цени на природния и обогатения уран ще нарастват след
Коментари Харесай

„Росатом“ разчита на възстановяването на цените на урана след спадът им през последните 8 години


Световните цени на естествения и обогатения уран ще нарастват след понижението им през последните осем години на фона на развиването на атомната енергетика. Това е съобщил първият заместник-председател на „ Росатом “ Кирил Комаров в границите на XI интернационален конгрес „ Атомекспо-2019 “, оповестява ТАСС.

Това (развитието на атомната енергетика) неотложно се отразява на обвързваните пазари. През предходната година видяхме доста леко..., към този момент доста нерешителен и деликатен завой при цените на естествения и обогатения уран. Това към този момент са доста плахи стъпки в противоположна посока, след доста мощния спад, който продължава към този момент осем години. Но има вяра за противоположна наклонност. Ще забележим, мисля, че през тази година ще стане ясно накъде ще се движи “, е споделил той.

По данни на минния отдел към „ Росатом “ - Uranium One, междинната цена при реализация на създадената продукция през 2018 година е била равна на 25 $ за фунт против 21 $ за фунт през 2017 година Средната спотова цена на урана през 2018 година е била равна на 25 $ за фунт, спрямо 22 $ през 2017 година

Комаров е отбелязал, че при ниска цена на естествения уран находищата с ниска себестойност ще бъдат развити бързо. Отчасти и по тази причина „ Росатом “ чака растеж на цената на естествения и обогатен уран в бъдеще.

„ Проблемът е в това, че при такива ниски цени на естествения уран като през днешния ден, към този момент съвсем няма да остане находище с такава ниска себестойност, която да разреши рандеман на спомагателен естествен уран, а насъбраните ресурси рано или късно ще свършат, те в никакъв случай няма да са безконечни. Обрат в цената рано или късно би трябвало да има “, е споделил той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР