Световните сили, които са част от знаковата ядрена сделка с

...
Световните сили, които са част от знаковата ядрена сделка с
Коментари Харесай

Страните по ядрената сделка с Иран настояват Техеран да се върне към пълното ѝ спазване

Световните сили, които са част от знаковата нуклеарна договорка с Иран от 2015 година, приканиха Техеран да спре да нарушава съглашението и да се върне към цялостното му съблюдаване, заяви немски представител, представен от Българска телеграфна агенция.

Виртуалната среща във Виена се състоя в миг, когато страните по съглашението - Германия, Франция, Англия, Китай и Русия, не престават опитите си да го запазят, след едностранното отдръпване на Съединени американски щати през 2018 година

Трите европейски сили показаха вяра, че със промяната на администрацията във Вашингтон Съединени американски щати може да се върнат в съглашението, чиято цел е да не допусне Иран да създаде нуклеарна бомба - нещо, което Техеран твърди, че не желае да прави. Новоизбраният американски президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в сподели, че желае да върне страната си в съглашението, контрактувано до момента в който той беше вицепрезидент. Нещата се усложняват от това, че сега Иран нарушава множеството от главните ограничавания, залегнали в съглашението, в това число това за количеството обогатен уран, което има право да съхранява и чистотата, до която има право да го обогатява.

Говорителката на немското външно министерство Мария Адебар сподели, че днешната среща на политически шефове и зам.-външни министри ще даде оценка за използването на нуклеарната договорка и ще изтъкне, че европейските страни изискват Иран да се върне към цялостното ѝ съблюдаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР