Световните сили и Иран се съгласиха да продължат преговорите за

...
Световните сили и Иран се съгласиха да продължат преговорите за
Коментари Харесай

Ядрената сделка с Иран не е мъртва

Световните сили и Иран се съгласиха да продължат договарянията за спасяването на нуклеарното съглашение с Иран. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Федерика Могерини след края на министерската среща във Виена, съобщи "Ройтерс ".

Могерини, която бе ръководител на срещата, прочете пред кореспонденти изказване, в което се споделя, че страните ще продължат да търсят способи за избавяне на договорката макар възобновяването на американските наказания против Иран. Външните министри и високопоставени дипломати от Англия, Германия, Китай, Русия и Франция признаха, че повдигането на глобите е "съществена част " от съглашението от 2015 година, сподели още Могерини.

След като през май Съединени американски щати отдръпнаха подписа си от нуклеарната договорка, останалите международни сили изявиха предпочитание да запазят отворени своите стопански, финансови и транспортни канали с Иран. "Участничките в срещата ще работят по тези въпроси с интернационалните си сътрудници, с цел да ги подбуден да следват същата политика и да открият сходни механизми в своите стопански връзки с Иран ", гласеше изказването, прочетено от Могерини. Тя отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

Съединени американски щати си навлякоха гнева на своите съдружници поради отхвърли си от нуклеарното съглашение, реализирано по време на мандата на Барак Обама след дълги месеци на договаряния и дипломатически маневри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР