Световните шампионки по художествена гимнастика от Измир 2014 - Ренета

...
Световните шампионки по художествена гимнастика от Измир 2014 - Ренета
Коментари Харесай

Златните момичета: Ние сме отбор и такъв ще си останем

Световните шампионки по художествена гимнастика от Измир 2014 - Ренета Камберова, Михаела Маевска и Цветелина Найденова към този момент са професионални треньори. Гимнастичките, които през 2016 година завоюваха бронз от олимпийските игри в Рио де Жанейро, получиха дипломите си от Националната спортна академия " Васил Левски ". Дори на студентската пейка трите грации не са преставали да са тим.

" Като всяко нещо беше много мъчно. Трябваше да отделим много време, с цел да посетим университета, само че в последна сметка резултатът е на разположение. Като всяко нещо, когато го гониш до дъно, то се получава ", сподели Ренета Камберова.

" Във всичко гледаме да си оказваме помощ, питаме се една - друга, гледаме кой какво е писал, подсказваме си. Ние сме ки тим и подобен ще си останем! ", добави Цветелина Найденова.

-->

Всяка една от тях отсега нататък ще остане в областта на спорта. Цветелина Найденова и Михаела Маевска към този момент практикуват новата си специалност като наставнички надлежно на отбор девойки и отбор дами. Ренета Камберова пък е отговорник за спорта в родния си град Пазарджик.

" Много си одобрявам работата. Тя е доста по-различна от това, което съм правила, само че всички качества, които съм придобила от кариерата си, в този момент доста ми оказват помощ ", споделя Ренета.

" Различно е от другата страна. Най-трудно ми е да се изучавам на самообладание. Искам всичко да се получава незабавно. Това няма по какъв начин да стане. Те са дребни деца, които са с най-трудния апарат лента и всичко би трябвало да им се изяснява по-спокойно, по-бавно, да им се демонстрира. Аз би трябвало да се науча на малко повече самообладание. Много ми харесва, мисля, че се получават нещата. Да гледаш по какъв начин състезателят пред теб пораства и с всеки минал ден напредва е ужасно наслаждение. ", споделя Цветелина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР