Световните шампиони Дафне Схипърс и Мутаз Есса Баршим ще направят

...
Световните шампиони Дафне Схипърс и Мутаз Есса Баршим ще направят
Коментари Харесай

Схипърс и Баршим ще дебютират на “Златен шпайк”

Световните първенци Дафне Схипърс и Мутаз Есса Баршим ще създадат дебют на 57-ото издание на шампионата “Златен шпайк” в Острава на 13 юни, оповестиха уредниците на проявата, която е част от веригата на IAAF World Challenge.

“Страхотно е да бъда в Острава тази година. Това ще бъде моят първи път, постоянно съм слушала позитивни истории за този необикновен шампионат. Искам да схвана от персонален опит и да се показва добре там”, сподели европейската рекордьорка на 200 метра.

Схипърс ще започва в своята коронна дисциплинираност в чешкия град, който ще одобри и Континенталната купа през септември.

A post shared by Prince Barshim243 (@mutaz.barshim) on Jan 17, 2018 at 8:57am PST
За първи път в кариерата си на “Златен шпайк” ще взе участие и международният първенец в скока на височина от Лондон 2017 Мутаз Есса Баршим.

“Очаквам с неспокойствие първата си аудиенция в Острава. Това ще бъде едно от няколкото надпревари за мен отвън Диамантената лига. Разбира се, ще се боря за върха на шампионата от 2.33 м, а и за повече”, показа катарецът.
A post shared by Prince Barshim243 (@mutaz.barshim) on Mar 31, 2018 at 5:31am PDT

Миналата година на този шампионат се състоя борба сред Чехия и Германия в хвърлянето на копие при мъжете. През 2018-а пък ще забележим ново издание на това състезание, само че този път сред чешкия тим и отбор на света. В тима на домакините са сребърният и бронзовият медалисти от 2017 година Якуб Вадлейч и Петр Фридрих, както и международният първенец от 2013 година Вителав Весели и еврофиналистът Ярослав Жилек. За тима на света пък потвърждения за присъединяване към този момент са дали международният отличник Йоханес Фетер и олимпийският първенец Томас Рьолер.

A post shared by Johannes Vetter (@johannes_vetter) on Mar 1, 2018 at 1:52am PST
“Радостен съм, че ще се завърна в Острава. Очаквам с неспокойствие срещата с нашите чешки противници, ние сме едно огромно семейство. Рекордът на шампионата от 94.64 м, подложен от шефа на шампионата Ян Железни, е топрезултат и е сложен за възстановяване, само че постоянно може да се получи при едно положително хвърляне”, сподели Фетер, който от началото на 2018 година два пъти мина границата от 90 метра.

Световните първенци в тласкането на гюле Том Уолш и в скока на дължина Луво Манионга бяха оповестени като участници в Острава по-рано през сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР