Световните медии излязоха с публикации за изборната победа на президентската

...
Световните медии излязоха с публикации за изборната победа на президентската
Коментари Харесай

Румен Радев и победата на изборите през погледа на световните медии

Световните медии излязоха с изявления за изборната победа на президентската двойка Радев - Йотова още нощес при публикуването на прогнозните резултати на социологическите организации.

ДОЙЧЕ ВЕЛЕ

Според Дойче Веле, Радев е победил след акция, съдържаща най-много антикорупционни послания. Медията написа, че в предишното той е бил считан за " човек на Москва " и е работил за възстановяване на връзките с Русия, само че наподобява в последно време е трансформирал усещането, че е проруски надъхан. За съперника му, проф. Герджиков, Дойче Веле акцентира, че е поддържан от консерваторите на Борисов и е мощен покровител на Западната ориентировка. Електронното издание разяснява, че успеха на Радев може да донесе известна политическа непоклатимост в страната.

РОЙТЕРС

Ройтерс отбелязва, че президентският пост е в огромна степен параден в България, само че дава необятна платформа за въздействие върху публичното мнение. Според организацията, президентът излиза на политическата сцена във времена на политически рецесии, когато може да назначава служебни кабинети. Ройтерс отдава успеха на Радев на поддръжката му към антиправителствените митинги и назначението на кабинет, който е извадил на показ корупционни практики на кабинета на Борисов.

АНАДОЛСКА АГЕНЦИЯ

Анадолската организация, обръща внимание, че на изборите преди седмица в Турция са пуснати 90 000 гласа за българските избори, а на втория тур на президентския избор - едвам към 23 000.

ПОЛИТИКО

Политико обръща внимание на поддръжката за Радев на новосъздадената партия " Продължаваме промяната " на двама от краткотрайните министри, които президентът назначи в служебно държавно управление - предприемачът и нов за политиката Кирил Петков и икономистът Асен Василев. Според изданието, партията с съществена цел - битка с корупцията, се надява да образува идващото държавно управление.

Автор: Евгения Атанасова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР