Световните лидери са отговорни за справяне с опасностите, произтичащи от

...
Световните лидери са отговорни за справяне с опасностите, произтичащи от
Коментари Харесай

Риши Сунак: Световните лидери са отговорни за опасностите от изкуствения интелект

Световните водачи са виновни за справяне с заплахите, произлизащи от изкуствения разсъдък, съобщи английският министър председател Риши Сунак. Той е хазаин на първа среща на върха във Англия, отдадена на рисковете от технологията.

Единомислещи държавни управления и компании за изкуствен интелект са се споразумели за изпитване на сигурността на бъдещите разработки преди тяхното обявяване, заяви Сунак. Китай не е измежду страните, включили се към съглашението. Присъствието на азиатския колос обаче се регистрира като триумф от английските домакини.

В срещата участваха представители на към 28 страни, измежду тях политици, софтуерни босове и учени. Те заседаваха в емблематичния Блечли парк - център за разтрошаване на кодове през Втората международна война северно от Лондон.

По-рано всички участници, в това число Съединените щати, Китай и Европейския съюз подписаха историческа обща декларация. В текста се показва, че Изкуственият разсъдък дава " големи световни благоприятни условия ", само че би трябвало да се създава по благонадежден и виновен метод, насочен към индивида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР