Световните лидери отправиха традиционните си новогодишни обръщения.2020-а е била най-тежката

...
Световните лидери отправиха традиционните си новогодишни обръщения.2020-а е била най-тежката
Коментари Харесай

Ето какво казаха в новогодишните си обръщения световните лидери

Световните водачи насочиха обичайните си новогодишни обръщения.

2020-а е била най-тежката в 15-годишното ръководство на немския канцлер Ангела Меркел . Това споделя самата тя в новогодишното си послание:

"След 9 месеца ще се проведат парламентарни избори и аз няма да се кандидатирам още веднъж. Следователно през днешния ден, по всяка възможност, е последният път, в който ще се обърна към вас с новогодишно обръщение.

Мисля, че не пресилвам като споделям, че в никакъв случай за последните 15 години не сме смятали, че отиваща си година е толкоз тежка и в никакъв случай не сме, макар всички паники и песимизъм, очаквали новата с толкоз доста вяра “.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание през днешния ден да трансформира 2021 година в "година на промени ", като съобщи, че държавното управление се готви да предприеме стъпки за възстановяване на демокрацията и усилване на стопанската система в страната през новата година, оповестява в. "Хюриет дейли нюз ".

"Подготвяме промени, които ще засилят стопанската система и ще издигнат летвата на нашата народна власт, права и свободи. През новата година се надяваме да представим нашата всеобхватна стратегия за промени, за която сме създали последните мерки ", съобщи Ердоган в своето новогодишно обръщение през днешния ден.

Правителството притегли доста вложения в Турция в разнообразни сфери като отбранителната промишленост, културата и изкуствата, земеделието, интернационалната търговия превоза и енергетиката, означи президентът в известието.

Новогодишното одобрение на съветския президент Владимир Путин , който направи равносметка на "пандемичната " 2020 година, стана най-дългото от всички сходни поздравения на съветските президенти през този век. То бе записано в Кремъл и продължи шест минути.

"Сега ни се коства, че отиващата си година събра в себе си товара на няколко години. Тя бе сложна за всеки от нас, с паники и огромни материални сложности, с прекарвания, а за някои хора и с тежки загуби на близки, обичани хора ", уточни той.

"За страдание, още не сме съумели изцяло да спрем епидемията. Борбата с нея не стопира нито за минута ", сподели Путин и се обърна с благодарствени думи към лекарите и медицинските сестри, към екипите на Бърза помощ, "които не престават мъжествено да се трудят, а мнозина от тях и в празничната нощ са на дежурство ".

Китай е постигнал прогрес в развиването на стопанската система и изкореняването на бедността в селските региони, съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин в новогодишното си послание.

Китай бе първата огромна стопанска система, която записва позитивен стопански растеж през 2020 година, а нейният Брутният вътрешен продукт се чака да надвиши 100 трлн. юана (почти 14 трлн. долара) за миналата година.

"Хората по целия свят би трябвало да приложат взаимни старания, с цел да разсеят тъмните облаци на пандемията от COVID-19, колкото се може по-скоро, и да създадат планетата Земя по-добър дом за цялото човечество ", съобщи китайският президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР