Световните лидери на срещата на Г-7. Снимка: APЕвропейските лидери се

...
Световните лидери на срещата на Г-7. Снимка: APЕвропейските лидери се
Коментари Харесай

Г-7 отправи ясно послание към Путин: Ще подкрепяме Украйна, докато не спечели войната

Световните водачи на срещата на Г-7. Снимка: AP

Европейските водачи се поддадоха на американския напън и се съгласиха да провиснал заем на Украйна в размер на 50 милиарда $, като употребяват средствата от замразените съветски активи, написа в.  " Дейли телеграф ". Вчера водачите на Г-7 в Италия оповестиха, че Украйна ще получи забележителен финансов тласък до края на годината, като западните страни се пробват да успокоят Володимир Зеленски преди срещата на върха на НАТО идващия месец.

Съгласно договорката приходите от замразените активи на съветската централна банка в размер на 320 милиарда $ ще бъде употребена за обезпечаване на заем в размер на 50 милиарда $, който може да бъде употребен от Украйна за нейното военно или икономическо възобновяване.

Дипломатически източници оповестиха за " Дейли телеграф ", че Англия и Съединени американски щати са съумели да преодолеят опасенията от страна на Германия по отношение на проекта. Берлин се притесняваше, че такова деяние ще сътвори юридически казус за потребление на  замразени активи.

 

Байдън и Зеленски си стиснаха ръцете, откакто подписаха съглашение за сигурност на срещата на върха на Г-7 в Италия. Снимка: АP

Джо Байдън назова договорката за заема " забележителен резултат ", който ще бъде " употребен " за Украйна през идващите месеци. " Ние не отстъпваме. Всъщност заставаме дружно против тази противозаконна експанзия ", съобщи президентът на Съединени американски щати на взаимна конференция със Зеленски, като добави, че войната е била " тест за света ", който Западът е издържал.

По темата  " Гардиън "  отбелязва, че Джо Байдън съобщи, че " демокрациите могат да реализират резултат “, когато разгласи, че водачите на Г-7 най-сетне са постигнали съглашение, което ще обезпечи спомагателна помощ от 50 милиарда $ за Украйна, употребявайки замразени съветски държавни активи. " Ние влагаме парите си, с цел да работят за Украйна, и още веднъж подсещаме на Путин, че няма да отстъпим “, сподели Байдън на взаимна конференция с Володимир Зеленски.

В коментар по тематиката в.  " Ню Йорк таймс "  задава въпросът дали помощта на Съединени американски щати за Украйна ще пристигна задоволително бързо и ще продължи задоволително дълго. Изданието отбелязва, че Байдън подписа десетгодишен пакт за сигурност с Украйна и даде обещание, благодарение на Европейския съюз, заем от 50 милиарда $. Но дали парите ще дойдат в точния момент, с цел да извърнат хода на събитията, и дали договорката ще остане в действие и след изборите през ноември, пита " Ню Йорк таймс ".

През 27-те месеца на войната Байдън поредно се противопоставяше на натиска да допусне Украйна в НАТО, уверен, че това може бързо да докара до изпращане на американски войски в директни бойни дейности с руснаците. Затова в четвъртък той предложи различни стъпки, целящи да покажат на съветския президент Владимир Путин, че Съединените щати и техните съдружници нямат желание да се отдръпват.

Той подписа десетгодишен контракт за сигурност с президента на Украйна Володимир Зеленски, който Байдън показа като гаранция за доставка на оръжия, разследваща поддръжка, препоръки и технологии, нужни за продобиване на войната и въздържане на нова. Дори в случай че Доналд Тръмп бъде избран отново в Белия дом през ноември, Украйна би трябвало да може да разчита на дълготрайна финансова и военна помощ от Запада във войната против Русия, показва немското издание  " Щерн ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън употребява срещата на върха на Г-7 в Южна Италия, с цел да упорства за пакет от помощи на стойност милиарди за сметка на Русия дружно с държавните и държавните ръководители на други огромни демократични индустриални страни. По този метод Групата на седемте показва единение. 

Новата помощ от десетки милиарди е увещание на съветския президент Владимир Путин, " че няма да се предадем ", съобщи Байдън на конференция с украинския си сътрудник Володимир Зеленски. " Той (Путин) не може да ни раздели. И ние ще поддържаме Украйна, до момента в който тя не завоюва тази война ". Съединени американски щати желаят да дават заем в размер на към 50 милиарда Останалите страни от Г-7 към момента желаят да координират обещанията си, отбелязва " Щерн ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР