Световните агенции съобщават, че турският министър на отбраната и шефът

...
Световните агенции съобщават, че турският министър на отбраната и шефът
Коментари Харесай

Среща между министрите на отбраната на Русия, Турция и Сирия в Москва

Световните организации оповестяват, че турският министър на защитата и шефът на разузнаването се срещнаха със сирийските си сътрудници в Москва в явен знак за нормализиране на връзките сред Анкара и Дамаск на фона на траялата десетилетие сирийска война.

 

Турският министър на защитата Хулуси Акар и ръководителят на Националната разследваща работа Хакан Фидан се срещнаха със сирийския министър на защитата Али Махмуд Абас и шефа на сирийското разузнаване Али Мамлук в Москва дружно с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу, оповестиха от турското министерство на защитата.

 

Турската, съветската и сирийската страна се договориха да продължат тристранните срещи, се добавя в изказването. Турският президент Тайип Ердоган разгласи по-рано този месец, че е предложил на съветския си сътрудник Владимир Путин да образува тристранен механизъм с Русия и Сирия за ускорение на дипломацията сред Анкара и Дамаск. Той също по този начин сподели, че желае да се срещне с президента на Сирия Башар ал-Асад.

 

След смъртоносна бомбена офанзива в Истанбул предишния месец, Ердоган сподели, че Турция ще предприеме сухопътна интервенция в Северна Сирия против цели, свързани с Народните отряди за отбрана (YPG), които, съгласно Анкара, са крило на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР