Световните агенции и медии от Европа и САЩ отбелязват с

...
Световните агенции и медии от Европа и САЩ отбелязват с
Коментари Харесай

Световните медии: След 12 години българите ще летят и плават, без да е нужен паспортен контрол


Световните организации и медии от Европа и Съединени американски щати означават с къси информации новината, че България и Румъния ще влязат по въздух и по море в Шенгенската зона март следващата година.

27-те страни членки на Европейски Съюз единомислещо се съгласиха да вдигнат инспекциите по вътрешните въздушни и морски граници с България и Румъния, считано от 31 март, показва Франс прес и добавя, че тази дата е била определена, тъй като тя дава отговор на прекосяването от зимните полетни написания към тези, планувани за лятото от Международната асоциация по въздухоплаване (IATA).

Това решение бе взето след минимум 12 години на договаряния. Европейска комисия го приветства и напомни, че от 2011 година тя е считала, че България и Румъния са подготвени да се причислят към Шенген. Но Виена беше наложила своето несъгласие предходната година, с цел да стачкува против прекомерно доста противозаконни мигранти, идващи на австрийска територия, преди да се съгласи да вдигне ветото в замята на гаранции. София и Букурещ одобриха да се борят повече против противозаконната имиграция в обща декларация, подписана през вчерашния ден с Виена. България и Румъния се ангажират и да ползват изцяло европейското право, предвиждащо претендентите за леговище да бъдат поети от страната, в която първо са пристигнали мигрантите, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР