Световни лидери, учени и активисти се събират в Дубай тази

...
Световни лидери, учени и активисти се събират в Дубай тази
Коментари Харесай

Петролният бос, островитянинът, екофеминистът: Петима души, които да наблюдавате на COP28

Световни водачи, учени и деятели се събират в Дубай тази седмица за най-новата среща на върха на COP, спонсорирана от Организация на обединените нации, ориентирана към изковаване на световен отговор на изключителната климатична обстановка. От спорния емиратски хазаин Султан ал Джабер до климатичния водач и министър-председател Миа Мотли от Барбадос, FRANCE 24 преглежда някои от евентуалните герои на срещата с високи залози.

Срещата на върха за климата COP28 стартира в пустинния метрополис в четвъртък, 30 ноември, като притегля представители на съвсем 200 страни, както и голям брой специалисти по климата, деятели и лобисти. Около 70 000 делегати се чака да участват на 13-дневното събиране, което ще бъде най-голямото – и може би най-противоречивото – COP до момента.

Срещата на върха с високи залози в богатите на нефт Обединени арабски емирства ще бъде деликатно следена, като на дневен ред ще бъдат тежки договаряния по отношение на изкопаемите горива и финансирането на климата. Редица ви...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР