Световни лидери, сред които Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Борис

...
Световни лидери, сред които Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Борис
Коментари Харесай

24 световни лидери призоваха за глобално споразумение срещу пандемиите

Световни водачи, измежду които Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Борис Джонсън издигнаха апел за ново световно съглашение, което да помогне на света да се приготви за бъдещи пандемии.
В публикация водачите обявиха, че COVID-19 съставлява най-голямото предизвикателство след Втората международна война.
Пандемията сподели, че " никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност ", споделиха те.
 Западните ваксини са стопанска система, а източните - геополитика Западните ваксини са стопанска система, а източните - геополитика
Ваксината би трябвало да бъде политически безпристрастен, животоспасяващ медицински запас. Но той се разпределя най-вече съгласно политически и ге...
В публикацията, която е оповестена във вестници като „ Дейли Телеграф ”, „ Льо Монд ” и „ Ел Паис ”, 24-те водачи настояват, че е нужен контракт, сходен на контракта, реализиран след Втората международна война, за създаване на трансгранично съдействие.
Подписалите публикацията, измежду които е и ръководителят на Световната здравна организация, доктор Тедрос Адханом Гебрейесус, обявиха: „ По това време, след опустошението на две международни войни, политическите водачи се събраха, с цел да изградят многостранната система.
Целите бяха ясни: да се обединят страните, да се разсеят изкушенията на изолационизма и национализма и да се отговори на провокациите, което може да бъде реализирано единствено в духа на солидарността и съдействието - а точно мир, разцвет, здраве и сигурност. "
Президентът на Франция Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел и останалите водачи обявиха, че в същия дух в този момент страните би трябвало да бъдат " по-добре готови да предвиждат, предотвратяват, откриват, правят оценка и дейно реагират на пандемиите
Нов контракт ще помогне за основаването на по-добри системи за предизвестие на хората за евентуални пандемии, споделиха те, като в същото време се усъвършенства обменът на данни и разпространяването на ваксини и персонални защитни средства.
 23 страни и СЗО желаят интернационален контракт за бъдещи пандемии 23 страни и СЗО желаят интернационален контракт за бъдещи пандемии
Лидерите на 23 страни и Световната здравна организация поддържаха концепцията за основаване на интернационален контракт, който да помогне на све...
" Ще има други пандемии и други огромни изключителни здравни обстановки. Нито едно държавно управление или многостранна организация не могат да се оправят независимо с тази опасност. Въпросът не е дали, а по кое време.
" Пандемията на COVID-19 беше блестящо и мъчително увещание, че никой не е в сигурност, до момента в който всички не са в сигурност. "
В текста се прибавя: „ Във време, когато COVID-19 е употребявал ние би трябвало да се възползваме от тази опция и да се обединим като световна общественост за спокойно съдействие, което се простира оттатък тази рецесия “.
Д-р Дейвид Набаро, специфичен делегат за COVID-19 за СЗО, съобщи пред Би Би Си, че без „ някакви специфични дейности светът като цяло няма да бъде имунизиран чак до 2022 година “.
„ През това време ще се появят всевъзможни проблеми с разновидностите и по тази причина всичко, което споделят водачите, е „ този проблем е толкоз голям, че би трябвало да работим дружно, с цел да се оправим с него “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР