Световни лидери и експерти се срещат, за да обсъдят нарастващите

...
Световни лидери и експерти се срещат, за да обсъдят нарастващите
Коментари Харесай

COP28 Дубай: Какви бяха ползите от последните пет срещи на върха на ООН за климата?

Световни водачи и специалисти се срещат, с цел да обсъдят възходящите излъчвания на парникови газове и тяхното влияние върху климата, защото годишната конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата стартира в четвъртък в Дубай, Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Начини за понижаване на зависимостта от изкопаеми горива и интернационален фонд за подкрепяне на адаптирането към климата ще бъдат преди всичко в дневния ред на срещата на върха, публично известна като Конференцията на страните на Организация на обединените нации (COP28).

COP28 ще изисква от страните да поправят проектите си за климата въз основа на предстоящите прегледи на техния прогрес към Парижкото съглашение от 2015 година – обвързващ интернационален контракт за ограничение на повишението на световната температура до 2030 година до 1,5 градуса по Целзий (34,7 градуса по Фаренхайт) спрямо прединдустриалния интервал равнища.

Но срещата на върха беше въвлечена в дискусия по отношение на обвиняванията в „ зелено промиване “ от страна на ОАЕ – обвиняване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР