Световната №6 в женския тенис и шампионката от турнира в

...
Световната №6 в женския тенис и шампионката от турнира в
Коментари Харесай

Онс Жабур отпадна още на старта на Ролан Гарос

Световната №6 в женския тенис и шампионката от шампионата в Мадрид от преди няколко седмици Осн Жабур беше отстранена още в първия кръг на тазгодишния Ролан Гарос след загуба в три сета от полякинята Магда Линет.

Тунизийката Жабур завоюва първия сет с 6:3, само че след това позволи да се стигне до цялостен поврат и по този метод трябваше рано-рано да напусне конкуренцията в Париж.

В първата част Жабур и Линет си размениха общо четири пробива, само че три от тях бяха на сметката на международната №6 и по този метод тя поведе в резултата.

Във втория сет тунизийката беше доста покрай това да вземе пробив задатък в шестия и осмия гейм, само че пропусна няколко брейкбола и в последна сметка разреши на Линет да стигне до тайбрек. В дългия гейм Жабур поведе с 3-1 точки, само че полякинята съумя да обърне нещата в своя изгода и след 7-4 пункта прати дуела в трети съдбоносен сет.

В средата на третата част двете тенисистки си размениха по един пробив, а при 5:6 тунизийката сервираше за оставането си в шампионата. В този миг обаче Жабур се пропука и позволи съдбовен пробив, който постави точка на разногласието в този дуел след тъкмо два часа и половина на корта.

По този метод, за втора поредна година, Магда Линет записа победа на съперничка от топ 10 на Ролан Гарос, откакто преди 12 месеца тя надделя във втория кръг тогавашната №1 Ашли Барти. През този сезон пък във втория кръг тя ще срещне Мартина Тревизан или Хариет Дарт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР