Световната №3 в женския тенис Джесика Пегула си гарантира място

...
Световната №3 в женския тенис Джесика Пегула си гарантира място
Коментари Харесай

Джесика Пегула изигра само сет по пътя към третия кръг в Париж, Каролин Гарсия е аут

Световната №3 в женския тенис Джесика Пегула си подсигурява място в третия кръг на Ролан Гарос, откакто изигра единствено един сет против италианката Камила Джорджи преди родената в Мачерата тенисистка да вземе решение да се откаже поради травма в дясното коляно.

В хода на единствения сет, който се изигра американката Пегула осъществя два пробива, с цел да завоюва частта с 6:2 за малко повече от половин час игра, а незабавно по-късно стана ясно, че Джорджи няма да може да продължи срещата.

По този метод третата сложена Джесика Пегула продължава напред в шампионата, а в спор за място на осминафиналите тя ще играе против №28 в схемата Елизе Мертенс от Белгия, която надигра в два сета щастливата губеща от квалификациите Камила Осорио с 6:3, 7:6(3).

Най-голямата изненада в шампионата досега пък сервира рускинята Ана Блинкова, която отстрани поставената под №5 французойка Каролин Гарсия след поврат - 4:6, 6:3, 7:5 за голямо отчаяние на локалните почитатели.



В първия сет Гарсия доминираше събитията на корта с нападателната си игра, само че във втория грешките от ракетата на французойката помогнаха на Блинкова да изравни резултата. В решителната трета част рускинята поведе с ранен пробив за 2:1, а в десетия гейм даже пропусна два мачбола. Последва нов пробив на сметката на Ана, която този път не позволи неточност и постави точка на разногласието след 7:5 в своя изгода.

По този метод Блинкова за повторно в своята кариера ще играе в третия кръг на Ролан Гарос, а там нейна съперничка ще бъде някогашната №3 в света Елина Свитолина от Украйна, която също реализира поврат против австралийската квалификантка Сторм Хънтър след 2:6, 6:3, 6:1.

Бившата шампионка в Париж Йелена Остапенко пък също напусна шампионата след проваляне в три сета от американката Пейтън Стърнс, която в идващия кръг ще играе против №9 в схемата Дария Касаткина. Рускинята отстрани финалистката на Ролан Гарос от 2019-а година Маркета Вондрусова с 6:3, 6:4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР