Световната №207 Нома Ноа Акугуе е на полуфинал на WTA

...
Световната №207 Нома Ноа Акугуе е на полуфинал на WTA
Коментари Харесай

Полуфинал в WTA дебюта: Мечтаната седмица на №207 в света продължава


Световната №207 Нома Ноа Акугуе е на полуфинал на WTA шампионата в Хамбург. Невероятната седмица за немската левичарка продължава, откакто тя съумя да в профил по пътя си Мартина Тревизан след 5-7, 6-4, 7-5.

За 19-годишната тенисистка от нигерийски генезис това е първо присъединяване в WTA тура и то стана факт с помощта на предоставената ѝ от уредниците покана. Тя се възползва оптимално от нея, откакто в първия си мач в профил Лаура Пигоси след 7-5, 6-4, а през вчерашния ден победи Сторм Сандърс след изгубен на 0 първи сет – 0-6, 7-6(2), 6-4.

В мач с общо 17 пробива, Ноа Акугуе осъществя 9 от 18-те си благоприятни условия, с цел да стигне до крайната победа. На полуфинал тя чака победителката от мача сред №3 в схемата Бернарда Пера и Даяна Шнайдер. Победите досега ѝ обезпечават скок с към 45 позиции в понеделник, когато ще бъде наоколо до първите 160 в ранглистата. Ако продължи до край, ще влезе в топ 150.

В другия полуфинал една против друга застават Дария Савил и Аранча Рус. Те разочароваха другите германки в топ 8. Савил победи Юле Ниймайер след 6-3, 6-2, до момента в който Рус се оправи с 6-2, 6-2 против Ева Лис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР