Световната №2 Онс Жабур откри сезон 2023 с победа, след

...
Световната №2 Онс Жабур откри сезон 2023 с победа, след
Коментари Харесай

Онс Жабур стартира сезона с победа

Световната №2 Онс Жабур откри сезон 2023 с победа, откакто надигра със 7:6(3), 6:1 за час и 20 минути игра румънката Сорана Кърстя в среща от осминафиналите на шампионата от сериите WTA 500 в Аделаида, Австралия.

Двубоят стартира мощно за тунизийката, която проби още в откриващия гейм и небрежно поведе с 2:0. Отговорът на Кърстя обаче не закъсня и тя изравни за 2:2. До края на първата част двете тенисистки си размениха по още един пробив и в последна сметка се стигна до тайбрек, в който Жабур поведе с 6-1 точки и без проблеми постави точка на разногласието в първия сет след 7-3.

Втората част пък мина напълно под контрола на финалистката от Уимбълдън и US Open, която осъществя два пробива по пътя ѝ към триумфа с 6:1.

По този метод поставената под №1 в шампионата Жабур се класира за четвъртфиналите, където я чака мач против украинската квалификантка Марта Костюк, която през вчерашния ден се наложи с 6:7(5), 6:2, 6:3 над шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина.

До този миг тунизийката и Костюк в никакъв случай не са се срещали, а първият им мач е плануван за на следващия ден не преди 10.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР