Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек записа 27-та си

...
Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек записа 27-та си
Коментари Харесай

Ига Швьонтек премина и през Сабаленка за 27-та си поредна победа

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек записа 27-та си поредна победа във всички шампионати, надигравайки с 6:2, 6:1 Арина Сабаленка в полуфиналите на шампионата от сериите WTA 1000 в Рим.

Полякинята не даде никакви шансове на своята съперничка и по този метод ще спори за пета поредна купа след триумфовете си в Доха, Индиън Уелс, Маями и Щутгарт.

Двубоят започва с три следващи пробива, като два от тях бяха на сметката на Швьонтек, което ѝ обезпечи задатък от 2:1 гейма. Оттук нататък 20-годишната тенисистка от Варшава напълно пое контрола върху сета, като малко по-късно тя завоюва за трети път подаването на Сабаленка по пътя към триумфа си с 6:2 в първата част.

Във втората полякинята продължи да диктува протичащото се на корта и стигна до още три пробива, с цел да постави точка на спорта след 6:1 във втория сет и час и 16 минути на корта.

В утрешния край Ига Швьонтек, която е и настоящата шампионка в Рим ще пази трофея си против победителката от мача сред шампионката от Мадрид Онс Жабур и Дария Касаткина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР