Световната №1 Симона Халеп и шампионката от US Open Слоун

...
Световната №1 Симона Халеп и шампионката от US Open Слоун
Коментари Харесай

Халеп срещу Стивънс е финалът в женския "Ролан Гарос"

Световната №1 Симона Халеп и шампионката от US Open Слоун Стивънс ще играят във финала на женския " Ролан Гарос ". Румънката и американката завоюваха бързи двусетови победи в полуфиналите и в събота ще дефинират новата шампионка в най-престижни шампионат на червени кортове.

Халеп се наложи безапелационно против шампионката от 2016 година Гарбине Мугуруса - 6:1, 6:4. 26-годишната румънка доближи до финала в Париж за втора поредна година и общо за трети път.

Лидерката в международната класация преследва първата си купа от Големия шлем. Миналата година в Париж тя загуби след поврат в три сета против Йелена Остапенко, а през 2014 година на пътя й към трофея застана Мария Шарапова след още една трагична и оспорвана трисетова борба. Халеп има още един изгубен край в шампионатите от Големия шлем - в тазгодишния Australian Open от Каролин Вознячки.

Освен за присъединяване във финала дуелът сред Халеп и Мугуруса беше и за първото място в международната класация. Оспорвана среща обаче не се получи, защото румънката беше извънредно солидна от главната линия, ретурите й още веднъж бяха на доста високо равнище и тя изцяло обезврежда мощните удари на испанката.

Халеп стартира мача доста нападателно и небрежно поведе с 5:0 след три пробива. Лидерката в международната класация сервираше за сет на нула, само че загуби подаването си. Тя въпреки всичко не отсрочи дълго развръзката на първата част, откакто осъществя четвърти пробив.

Мугуруса заигра по-добре във втория сет. Тя направи пробив в третия гейм, след което избави две благоприятни условия за рибрейк, преди да затвърди преимуществото си - 3:1. Халеп обаче доста бързо наложи своя темп на игра и завоюва пет от идващите шест гейма, с цел да постави точка на разногласието след 90 минути игра.

Халеп записа втора победа в шестия си мач против Мугуруса. Предишният триумф на румънката против испанката още веднъж беше на червени кортове - на осминафиналите в Щутгарт през 2015 година

 Халеп против Стивънс е финалът в женския
© Reuters

Стивънс беше още по-убедителна против Кийс, макар че във втория полуфинал се изиграха три гейма повече. Двете американки се изправиха една против друга в повторения на финала от US Open, когато Стивънс още веднъж завоюва изрично - 6:0, 6:3.

Шампионката от US Open игра безупречни от дъното на корта и позволи единствено 11 непредизвикани неточности. Кийс опита да бъде оптимално нападателна и да господства в разиграванията. Това обаче докара до голям брой непредизвикани неточности - 41, които представляваха 60% от всички точки на Стивънс в мача.

Един ранен пробив беше задоволителен за спечелването на първия сет. Във втората част Стивънс осъществя два пробива и сервираше за място във финала при 5:2. В този миг тя за пръв път от началото на мача загуби подаването си. Кийс понижи до 4:5, само че при втория си късмет да сервира за мача Стивънс беше безапелационна.

25-годишната американка записа 13-а поредна победа в шампионатите от Големия шлем. Тя пропусна Australian Open след триумфа на US Open, когато игра първия си край в Шлема. Стивънс има две победи и пет загуби против Халеп, като досегашните им две срещи на клей са извоювани от румънката.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (378)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР