Световната №1 при жените Ашли Барти триумфира с първа титла

...
Световната №1 при жените Ашли Барти триумфира с първа титла
Коментари Харесай

Австралия ликува! Ашли Барти триумфира безапелационно в Мелбърн

Световната №1 при дамите Ашли Барти победи с първа купа от Australian Open в своята кариера. Представителката на домакините надигра с 6:3, 7:6(2) Даниел Колинс от Съединени американски щати във финалния дуел, който продължи 87 минути.

По този метод австралийката прати в възторг локалните почитатели, които чакаха австралийска шампионка в Мелбърн от 1978-ма година насам.

В сметката на Барти това е трета купа от Големия шлем след триумфите на " Ролан Гарос " през 2019-та и на Уимбълдън през 2021-ва година. 

Австралийката завоюва купата без да загуби нито един сет в границите на шампионата, като в последните си четири мача се наложи над представителки на Съединени американски щати. 

Даниел Колинс имаше своите шансове при първия си край в Големия шлем, като във втория сет водеше с 5:1 и на два пъти сервираше за равнене на сетовете, само че не съумя да се оправи с тази задача. Последва тайбрек, в който отличния сервис и поддръжката от публиката, както и психическото преимущество след обрата, се оказаха решаващи. 

 

За Колинс остава утехата, че от понеделник ще стане първа ракета на своята татковина и ще пробие в Топ 10 на международната класация. 

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР