Световната звезда на българската лека атлетика Ивет Лалова-Колио няма да

...
Световната звезда на българската лека атлетика Ивет Лалова-Колио няма да
Коментари Харесай

Ивет Лалова пропуска и Евро `22

Световната звезда на българската лека атлетика Ивет Лалова-Колио няма да взе участие на европейското състезание в Мюнхен (Германия) идната седмица (15-21 август). 38-годишната спринтьорка не беше включена в състава на националния тим, публикуван от федерацията (БФЛА).

По информация на " Сега " Лалова ще участва на Евро `22, само че няма да се състезава. Ивет ще се кандидатира да бъде избрана отново в комисията на спортистите на Европейската атлетика (ЕА), чийто член е и сега. Новият състав ще бъде одобрен точно по време на шампионата на Стария континент в баварската столица.

Бившата европейска шампионка на 200 м навън и в зала не е взела участие в съревнование след олимпийските игри в Токио 2020. В японската столица предишното лято тя отпадна още в сериите на коронната си дисциплинираност и зае 31-во място от 41 участнички.

През 2022 година Лалова пропусна целия зимен сезон, а през лятото се появи на международното състезание в Юджийн (САЩ) единствено с цел да взе участие в изборите за комисията на спортистите към Световната атлетика (WA). Българката получи максимален избор измежду новите претенденти.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР