Световната звезда на алпийските ски от Словакия Петра Влъхова най-после

...
Световната звезда на алпийските ски от Словакия Петра Влъхова най-после
Коментари Харесай

Падат като круши! Петра Влъхова - златната ябълка

Световната звезда на алпийските ски от Словакия Петра Влъхова най-сетне съумя да откъсне по необикновен метод и олимпийската златна ябълка и да я постави най-отгоре в богатата си шампионска кошница. Досега словачката нямаше никакъв орден от Олимпиада, само че се снабди напряко със златото в Пекин.

На фона на падащите като круши звезди в слалома, единствено Петра Влъхова направи крепък скок. След едва показване в първия манш - едвам 8-о място за словачката, тя мина олимпийски сред малките врати във второто втурване и заложи точката още преди слаломирането на останалите седем преди нея във краткотрайното класиране.

В същото време суперзвездата в дамските алпийски ски Микаела Шифрин, американката с всички вероятни международни трофеи, в това число и олимпийски, " падна от високо " таман на Олимпиадата. Втори цялостен неуспех записа до неотдавна съвсем непобедимата Мики и в двата старта до момента в Пекин. Точно като на гигантския слалом преди два дни, Шифрин съумя да премине единствено пет порти и в най-коронната си дисциплинираност - слалома. И по този начин още в първия манш напусна надпреварата.

Във втория манш измежду провалилите се се оказа, и то с отпадане, и прясната олимпийска шампионка в гигантския слалом преди два дни Сара Хектор. Шведката беше трета след първия манш, само че не успа да приключи във втория.

Сребро съумя да реализира настоящата международна шампионка в дисциплината Катарина Линзбергер от Австрия. А бронза извоюва Уенди Холденер - швейцарката с непрекъснати класирания в тройката измежду международните алпийки, само че съвсем постоянно не и на първато място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР