Световната здравна организация заяви, че миналата седмица в Европа са

...
Световната здравна организация заяви, че миналата седмица в Европа са
Коментари Харесай

СЗО: Рекордните 927 000 заразени с коронавирус са регистрирани в Европа миналата седмица

Световната здравна организация съобщи, че предходната седмица в Европа са регистрирани над 927 000 инфектирани с ковид, което е нов седмичен връх по този индикатор на Стария континент, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
В Европа се следи 25% нарастване на инфектираните през посочения интервал по отношение на предходните 7 дни. Освен това те са 38% от новозаразените в целия свят предходната седмица. Чешкият вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек е дал позитивна проба за ковид, съобщи Ройтерс. 41-годишният Хамачек е водач на Чешката социалдемократическа партия - по-малкия сътрудник в ръководещата коалиция. Той е и началник на националния спешен щаб за битка с епидемията.
Чехия записва рекордните 11 984 случая на заразяване с ковид през последното денонощие, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от ТАСС. Потвърдените случаи в страната с население от 10.7 милиона души приближават 194 хиляди. Чехия е преди всичко в Европейския съюз по брой инфектирани на 100 хиляди души, отбелязва ТАСС. 106 души са умряли от короновируса в страната за миналите 24 часа. Смъртните случаи в Чехия са се нараснали от 1513 до 1619.
В Полша броят на инфектираните с новия ковид се е удвоил за по-малко от три седмици и в този момент надвишава 200 000, разгласи здравното министерство. То заяви и за нов връх на новозаразените за едно денонощие - 10 040 души. В Полша към този момент има 202 579 инфектирани и 3851 умряли, включително 130 смъртни случая от през днешния ден. Прагът от 100 000 инфектирани беше минат на 4 октомври. Долната камара на полския парламент се събра на изключително съвещание, с цел да разиска законопроект на ръководещата партия "Право и правдивост " за облекчение на претрупаната здравна система.
Словакия заяви за нов връх на новозаразените за едно денонощие - 2202 през вчерашния ден.
Общият брой на инфектираните в Словакия към този момент е 33 602 при население от 5.5 милиона души. 98 от тези хора са умряли.
В Русия за последното денонощие са регистрирани 317 умряли от новия ковид - най-високият брой от началото на епидемията, съобщи ТАСС.
Смъртните случаи в страната са общо 24 952 - 1.72% от откритите инфектирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР