Световната здравна организация (СЗО) предупреди за въздействието на войната в

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди за въздействието на войната в
Коментари Харесай

СЗО алармира: Войната и пандемията увреждат психиката на хората в Европа

Световната здравна организация (СЗО) предизвести за въздействието на войната в Украйна и пандемията на ковид върху психологичното здраве в Европа и акцентира значимостта на дейностите на всички равнища за справяне с подценените потребности от психологично здраве.
„ Нашият район минава през огромни катаклизми и промени “, сподели Ханс Клуге, общоприет шеф на СЗО за Европа.
Пандемията се концентрира върху психологичното здраве, сподели той, до момента в който въоръженият спор в Украйна засегна и психологичното здраве на милиони хора.
„ Десет седмици война в Украйна предизвикаха голяма неустановеност, горест и загуба “, сподели Клуге, отбелязвайки, че близо 190 офанзиви против здравни заведения в Украйна „ лишиха безчет хора от вяра и достъп до здравни грижи “.
Клуге приказва в Копенхаген на първата среща на Паневропейската коалиция за психологично здраве, която има за цел да насърчи дейности на всички равнища за справяне с подценените потребности от психологично здраве в цяла Европа, предава bg-voice.com.
Коалицията започва през септември 2021 година и се състои от 53 страни – членки в Европейския район на СЗО, дружно с интернационалните неправителствени организации, специалисти и хора, наранени от проблеми с психологичното здраве.
Според СЗО повече от 150 милиона души в района ще живеят с психологични проблеми. Само един от всеки трима души с меланхолия сега получава нужната помощ.
Проблемите с психологичното здраве засягат всички възрастови групи и всички сфери на живота, съгласно СЗО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР