Световната здравна организация (СЗО) отлага одобрението на ваксината Sputnik V

...
Световната здравна организация (СЗО) отлага одобрението на ваксината Sputnik V
Коментари Харесай

СЗО е на път да одобри руската ваксина Sputnik V

Световната здравна организация (СЗО) отсрочва утвърждението на имунизацията Sputnik V само заради бюрократични спънки, сподели пред вестник La Nacion Кирил Дмитриев, началник на Руския фонд за директни вложения (RFIF).

Според него съветската страна не вижда особени проблеми с разпознаването на лекарството, защото успеваемостта на имунизацията е доказана от изявления в авторитетни медицински списания и действителни данни от цялостен ​​свят.

„ Руското министерство на опазването на здравето поддържа тесни връзки със СЗО и разбираме, че към момента има дребни спънки по пътя ни, само че те са от извънредно бюрократичен темперамент “, акцентира Дмитриев.

Сега Sputnik V е утвърден от регулаторните органи в 71 страни с общо население от четири милиарда души и е вторият по величина в света във връзка с имунизациите. Данните от двете клинични изпитвания и потреблението на Sputnik V в разнообразни страни (Аржентина, Сан Марино, Сърбия, Унгария, Бахрейн, Мексико, Обединени арабски емирства, Беларус) демонстрират, че това е една от най-безопасните и ефикасни ваксини против SARS-CoV - 2.

„ Трябва също да се означи, че имунизацията със Sputnik разрешава влизане допълнително от 100 страни. Ваксинираните със Sputnik V могат да посетят 31 страни и няма да им бъдат желани спомагателни документи за COVID-19. И когато СЗО най-сетне утвърди лекарството, броят от такива страни ще се усили ", сподели ръководителят на Руския фонд за директни вложения (RFIF) Кирил Дмитриев.

Sputnik V, създаден от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “, с поддръжката на RFIF, получи документ от Министерството на здравеопазването през август 2020 година и стана първата записана ваксина против ковид в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР