Световната здравна организация съобщи, че COVID-19 все още убива по

...
Световната здравна организация съобщи, че COVID-19 все още убива по
Коментари Харесай

СЗО: COVID-19 все още убива 1700 души седмично

Световната здравна организация заяви, че COVID-19 към момента убива по към 1700 души седмично по света, и прикани рисковите групи от популацията да продължат да се имунизират против заболяването.
Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус предизвести за намаляващото покритие с ваксини, съобщи Агенция Франс Прес.
Въпреки продължаващите смъртни случаи, " данните демонстрират, че обсегът на имунизациите е намалял измежду здравните служащи и хората над 60 години, които са две от най-рисковите групи ", съобщи на конференция ръководителят на здравната организация на Организация на обединените нации.
" СЗО предлага на хората от най-рисковите групи да получат ваксина COVID-19 в границите на 12 месеца след последната доза “, добави той.
Повече от седем милиона смъртни случая от ковид са докладвани на СЗО, макар че се счита, че същинският брой на жертвите на пандемията е доста по-голям.
COVID-19 също по този начин унищожи стопанските системи и осакати международните здравни системи.
Тедрос разгласи края на COVID-19 като интернационална изключителна обстановка в региона на публичното здраве през май 2023 година, повече от три години откакто вирусът беше открит за първи път в Ухан, Китай, в края на 2019 година
СЗО прикани държавните управления да поддържат наблюдаване и секвениране на вируса и да обезпечат достъп до налични и надеждни проби, лекувания и ваксини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР