Световната здравна организация с предупреждение за Омикрон. Генералният директор заяви,

...
Световната здравна организация с предупреждение за Омикрон. Генералният директор заяви,
Коментари Харесай

СЗО предупреди: Омикрон не трябва да се подценява

Световната здравна организация с предизвестие за Омикрон. Генералният шеф съобщи, че разновидността не би трябвало да се подценява и да се дефинира като "лека " форма на ковид.
Според последните изследвания, вероятността Омикрон да протече тежко е по-малка спрямо предходните разновидности на COVID-19. Но рекордният брой болни от него слага здравните системи под сериозен напън, предизвести Световната здравна организация.
"Макар че Омикрон наподобява по-малко тежък спрямо Делта, изключително при имунизираните, това не значи, че би трябвало да бъде категоризиран като лек. Също като предходните разновидности, Омикрон води до хоспитализации и убива хора. Всъщност цунамито от случаи е толкоз голямо и бързо, че претрупва здравните системи по света и това води до съдбовни изходи освен от COVID-19, само че и от други заболявания и пострадвания ", съобщи Тедрос Гебрейесус.
Генералният шеф на Световната здравна организация акцентира, че имунизацията остава най-надеждната предварителна защита против хоспитализацията.
По данни на СЗО през последната седмица броят на инфектираните в международен мащаб се е нараснал със 71%. 90% от най-тежките случаи са при неимунизирани хора.
Във Англия редица лечебни заведения оповестиха, че се намират в сериозна обстановка поради неналичието на личен състав и възходящия брой пациенти. Франция и Сърбия също оповестиха, че здравните им системи са изправени пред съществено предизвикателство.
Заради ежедневния растеж на заболелите в Германия, управляващите вкараха спомагателни ограничения. Вече и имунизираните ще би трябвало да показват отрицателен тест при навестяване на заведение. Изключение от правилото са хората с сложени бустерни дози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР