Световната здравна организация изрази вчера загриженост от увеличаването на респираторните

...
Световната здравна организация изрази вчера загриженост от увеличаването на респираторните
Коментари Харесай

СЗО изрази притеснение от нарастването на броя на респираторните заболявания в Китай

Световната здравна организация изрази през вчерашния ден угриженост от увеличението на респираторните болести в Китай и прикани популацията да " вземе ограничения ", с цел да се защищава, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" СЗО изпрати до Китай публично искане за подробна информация по отношение на увеличението на респираторните болести и епидемиите от пневмония, регистрирани при деца ", се споделя в изказването, оповестено в " Екс ". Организацията предлага да се следват " ограничения за понижаване на риска от респираторни болести ".

Мерките, които към този момент бяха наложени по време на пандемията от КОВИД-19, включват имунизиране, разграничаване от болните, оставане у дома при положение на признаци, проучвания и лекуване, в случай че е належащо, носене на маска при нужда, положително проветряване на пространствата и миене на ръцете.

След като китайските управляващи и медии оповестиха за увеличение на броя на респираторните болести, в това число огнища на недиагностицирана пневмония при деца в Северен Китай, през вчерашния ден СЗО изиска " спомагателна епидемиологична и клинична информация, както и лабораторни резултати за тези обявени огнища при деца, посредством механизма на Международните здравни правила ".

Освен това организацията е поискала спомагателна информация за последните трендове в разпространяването на известни патогени като грип, КОВИД-19, респираторният синцитиален вирус (който визира най-вече бебетата) и микоплазмената пневмония, се прибавя в изказването.

СЗО поддържа контакти с лекари и учени посредством съществуващите ни партньорства и механически мрежи в Китай. Агенцията на Организация на обединените нации съобщи, че китайските управляващи изясняват това нарастване на респираторните болести с анулацията на рестриктивните мерки, свързани с КОВИД-19, и с разпространяването на известни патогени.

На 13 ноември СЗО съобщи пред медиите, че китайските управляващи са подчертали нуждата от възстановяване на наблюдението на болесттите в здравните заведения и в общността, както и от подсилване на потенциала на здравната система за ръководство на пациентите. СЗО не даде информация за отговора на Китай на настояването за информация. 

Китайският клон на СЗО съобщи, че настояването на информация при повишаване на броя на респираторните болести в страни членки на организацията е рутинно.    

През последните дни медиите в градове като Сиан, в северозападната част на страната, разгласиха видеоклипове на лечебни заведения, претъпкани с родители и деца, които чакат прегледи. Някои консуматори на обществени медии разгласиха фотоси на деца, които си пишат домашните в болница, до момента в който са сложени на венозни системи, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР