Световната верига Starbucks ще открие поне четири нови заведения в

...
Световната верига Starbucks ще открие поне четири нови заведения в
Коментари Харесай

Starbucks стъпва в още два града в България

Световната верига Starbucks ще открие най-малко четири нови заведения в България през тази година, заяви пред " Капитал " Иван Георгиев - районен управител на компанията.

В момента тя има седем обекта, от които шест са в София, а един - в Бургас. Предстои Starbucks да отвори порти и във Варна, както и в още един град, който от компанията не посочват.

Нови заведения ще бъдат открити в мол " България " в София, в Бургас и във Варна. Така общият им брой ще стане 9. Предвидената инвестиция е над 7 милиона лв., а новите местоположения ще обезпечат още 130 работни места. Общо AmRest, която държи франчайз правата за Starbucks, дава работа на 270 души.

Освен в нови заведения, компанията ще влага и в възобновяване на по-старите местоположения. Първият обект бе на столичната ул. " Гурко " и отвори порти преди 10 години.

Друг фокус ще бъде разпространение на марката и разширение на пазарните позиции. " Стремим се да бъдем по-достъпни, с цел да може повече хора да опитат нашите артикули. Планираме също да реновираме напълно по-старите заведения и да въведем нови артикули, които следват най-модерните потребителски трендове ", споделя Иван Георгиев.

През предходната година Starbucks отвори две нови заведения в София - на ул. " Съборна " и в Ring Mall. Компанията регистрира 30% растеж на продажбите за 2017 година, по отношение на миналата. Печалбата остава на сходно равнище поради вложенията.

През 2016 година пазарът се прави оценка на близ 1,7 милиарда лв.. От него Starbucks държи към 10% и е на трета позиция след " Неделя " и Costa Café, споделя Георгиев. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР