Световната верига на доставки е прекъсната, заради коронавируса, което може

...
Световната верига на доставки е прекъсната, заради коронавируса, което може
Коментари Харесай

Най-силно пострадалите компании от коронавируса

Световната верига на доставки е прекратена, поради ковид, което може да докара до понижава на облагата на най-големите международни компании, предизвестяват икономисти. Броят на починалите от вируса е 560 души, а този на инфектираните доближи 28 000 души. Централната банка на Китай към този момент реагира като понижи лихвените проценти и предприе ограничения за ограничение отрицателните последици от редуциране на икономическия растеж.

Избухването на епидемията пристигна във време, когато огромни компании разгласиха финансовите си доклади за 2019 година Някои от тях регистрираха в документите въздействието на ковид. Ето и три от тях:
Apple
В Китай компанията има 26 доставчика и 4 огромни корпоративни клиенти. От тази гл.т. Apple е доста уязвима от обстановката на пазара. Фабриките за произвеждане на iPhones и други устройства бяха принудени да спрат работа за няколко седмици в границите на подхванатите ограничения против разпространяване на вируса. По-нататъшните ограничения могат да доведат до противопоставяне разпространяването на вируса. В средносрочен проект ограниченията могат да доведат до спад в производството на телефони от въпросната марка. Според мениджъра на Apple Тим Кук експлоадирането на вируса уголемява прогнозите за облага от 63 до 67 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР