Световната търговска организация (СТО) постанови вчера, че ЕС продължава да

...
Световната търговска организация (СТО) постанови вчера, че ЕС продължава да
Коментари Харесай

ЕС все още предоставя незаконни субсидии на "Еърбъс", заяви СТО

Световната комерсиална организация (СТО) постанови през вчерашния ден, че Европейски Съюз продължава да дава противозаконни дотации на самолетостроителя " Еърбъс " (Airbus), оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Апелативен орган на СТО поддържа първичното решение на организацията, съгласно което помощта за концерна е довела до загуби от продажби за американския му съперник " Боинг " (Boeing) на пазара за самолети с две пътеки и за доста огромни самолети.

Решението значи, че Съединени американски щати могат да изискат съдия да дефинира ответните ограничения, които Вашингтон би могъл да наложи против блока.

Представяни надлежно от Вашингтон и Брюксел, двете най-големи самолетостроителни компании в света водят борба в СТО от 14 години, напомня ДПА. При разнообразни решения организацията постанови, че и двете страни са получавали противозаконни дотации.

Вчерашното решение не приключва разногласието, защото СТО към момента не се е произнесла по обжалване от Европейски Съюз на разпореждане за американски дотации, издадено преди година. Решенията на СТО включват рекомендации страните да следват политика, съобразена с разпоредбите на интернационалната търговия, само че организацията няма пълномощия да постанова наказания за неспазването им.

Разпореждането е ориентирано към дейностите на Европейски Съюз като цяло, както и към четири от страните членки - Англия, Франция, Германия и Испания, прецизира АП. То е по дело, стартирано през 2004 година.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че Европейски Съюз ще вземе бързо ограничения, с цел да подсигурява, че изцяло съблюдава окончателното решение на СТО по това дело, добавя ДПА. Тя прикани организацията да отхвърли множеството изказвания на Съединени американски щати, че тази поддръжка е навредила на продажбите на " Боинг ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР