Световната търговска организация провежда двугодишната си среща в Обединените арабски

...
Световната търговска организация провежда двугодишната си среща в Обединените арабски
Коментари Харесай

Дебати за икономиката: Започна двугодишната среща на Световната търговска организация

Световната комерсиална организация организира двугодишната си среща в Обединените арабски емирства в изискванията на засилваща се интернационална неустановеност. 

Държавите членки разискват въпроси като забрана на субсидиите за риболовство, и цифровото данъчно облагане. Конференцията се организира на фона на неравномерното възобновяване от пандемията от COVID-19 и предстоящи избори допълнително от 50 страни.

 
През май 2022 година, си мислехме, че е мъчно. Бавно излизахме от пандемията, а войната в Украйна беше лишила продоволствената и енергийната сигурност. Днес се намираме на още по-трудно място. Несигурност и неустойчивост има на всички места. Геополитическото напрежение се е задълбочило. Конфликтите се разпространиха, в Близкия изток, и надалеч от заглавията на вестниците - в елементи от Африка и арабския свят.
Нгози Оконджо-Ивеала, общоприет шеф на СТО 

По-високите цени на храните, силата, торовете и други съществени артикули не престават да тежат върху покупателната дарба на хората, подхранвайки разочарованието от политиците. Имаме прекъсвания на корабоплаването по жизненоважни водни пътища като Червено море и Панамския канал, и инфлационен напън, който припомня за рисковете за световната търговия и произвеждане, подбудени от проблемите със сигурността и климатичната рецесия. Резултатът от дискусиите и от националните избори ще окаже доста въздействие върху траекторията на СТО и глобалната икономика. Наблюдатели настояват, че това акцентира смисъла на самодейните и взаимни старания за превъзмогване на провокациите в актуалния свят. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР