Световната търговия е изправена пред още един възможен стрес тест

...
Световната търговия е изправена пред още един възможен стрес тест
Коментари Харесай

Панамският канал изчерпва водата си и последствията за световната търговия вече се усещат

Световната търговия е изправена пред още един вероятен стрес тест и този път предизвикването, което би трябвало да се преодолее, не е пандемия или война, а рисковото време. Силната суша към Панамския канал принуждава контейнерните кораби да олекотят товарите си, разкриха Лаура Къртис, Рут Ляо и Майкъл Макдоналд от Bloomberg, представени от. Това понижава наличния потенциал за превозване на артикули, като в същото време усилва риска от закъснения и генерира спомагателни такси, плащани от притежателите на стоките, които се транспортират.

Най-лошото обаче може би тепърва предстои. Ако обстановката се утежни и равнищата на езерото Гатун продължат да спадат, както се предвижда, реакцията на пазара ще бъде по-високи разноски за доставка/навла и битка от спедиторите да намерят по-бързи направления, споделят анализатори. И всичко това във време, когато международната търговия към този момент е изправена пред деликатна обстановка, артикул на забавянето на самия стопански цикъл.
Значението на езерото Гатун 
За да разберем по-добре работата на Панамския канал, е належащо да разбираем тъкмо от кое място идва част от водата, която разрешава на тази артерия на международната търговия да действа. Всичко се върти към огромното езеро Гатун, обстойно изкуствено водно тяло, ситуирано в Панама, което играе съществена роля в работата на Панамския канал, като разрешава преноса на кораби по продължение на 33 километра през Панамския провлак.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР